Velikonoční kopřivová nádivka
Suroviny:
- 6 rohlíků
- 40 dkg vařeného uzeného masa
- 5 vajec syrových
- 4 vejce vařená
- mladé kopřivy
- sůl, pepř
- 15 dkg anglické slaniny
- 5 dkg másla
Postup: rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme vývarem z uzeného masa, misku mladých kopřiv spaříme a drobně nakrájíme, uzené maso nakrájíme na kostičky. Do mísy dáme rohlíky, maso, kopřivy, rozšlehaná vejce, osolíme, opepříme a řádně promícháme. Zapékací mísu vyložíme pečícím papírem, pokryjeme plátky anglické slaniny, naplníme polovinou nádivky, poklademe překrojenými vařenými vejci, zakryjeme druhou polovinou nádivky a poklademe plátky másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.