Řízky s nádivkou
Suroviny:
- 4 vepřové řízky
- 30 dkg brambor
- 10 dkg slaniny
- 2 rohlíky
- 2 lžíce smetany
- 2 lžíce sekané petrželky
- tymián
- sůl, pepř
- chilli omáčka
- olej
- 2,5 dl zakysané smetany
Postup: slaninu nakrájíme na malé kostičky a necháme rozpustit, přidáme rohlíky nakrájené na malé kostičky, smetanu, petrželku, tymián, sůl, pepř a chilli omáčku. Promícháme a dáme na naklepané, osolené a opepřené řízky, které smotáme a upevníme párátkem. Omyté brambory ve slupce nakrájíme na tenké plátky, dáme na dno zapékací misky, vymazané olejem, na ně položíme řízky a zalijeme zakysanou smetanou. Pečeme asi 40 minut při 200 stupních.