Rohlíčky k vínu
Suroviny:
- 35 dkg polohrubé mouky
- 25 dkg měkkého tvarohu
- 1 vejce
- 6 lžič oleje
- 2 lžičky pečícího prášku
- 1/2 lžičky soli
- 10 dkg eidamu
- 15 dkg suchého salámu
- 3 lžíce kečupu
- 1 žloutek
- 1 lžíce mléka
- sezamová semínka
- kmín, mák
- hrubá sůl
Postup: vejce utřeme s tvarohem a olejem a vmícháme do mouky s kypřícím práškem a solí a propracujeme. Necháme odpočinout asi 1 hodinu. Salám si nakrájíme na malinké kostičky a smícháme s nastrouhaným sýrem a kečupem. Těsto rozválíme na plát silný asi 2 mm a rozkrájíme na trojúhelníky o straně asi 8 cm. Do středu trojúhelníku dáme trochu náplně, srolujeme směrem ke špičce a upravíme do tvaru rohlíčku. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným žloutkem s mlékem a posypeme semínky podle chuti. Pečeme při 180 stupních asi 20 minut. Podáváme k vínu.