Pikantní kapr
Pikantní kapr 1
Suroviny:
- 4 porce kapra
- 4 dkg anglické slaniny
- 4 stroužky česneku
- 1/2 lžičky chilli koření
- 1 lžička sladké papriky
- hladká mouka
- sůl
- olej
Postup: porce kapra prošpikujeme proužky slaniny, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, poprášíme paprikou, chilli kořením a obalíme v hladké mouce. Pečeme na pánvi, pod pokličkou, na oleji po obou stranách. Přeléváme výpekem a podáváme s brambory.
Pikantní kapr 2
Suroviny:
- 1 kapr
- 4 lžíce tatarské omáčky
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce solamylu
- 1/2 dl piva
- 3 stroužky česneku
- šťáva z 1/2 citronu
- 1 lžičku papriky
- 1 lžičku drceného kmínu
- 1 lžičku pepře
- 1 lžičku soli
Postup: kapra naporcujeme na tenčí podkovičky. V misce smícháme všechny ingredience a kapra do této marinády naložíme alespoň na 2 hodiny. V další misce smícháme polohrubou mouku a grilovací koření. V této ochucené mouce porce kapra obalíme a osmažíme na oleji. Podáváme s brambory a tatarkou.