Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pikantní kapr

1. 10. 2007

Pikantní kapr 1

Suroviny:

  • 4 porce kapra Obrazek
  • 4 dkg anglické slaniny
  • 4 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky chilli koření
  • 1 lžička sladké papriky
  • hladká mouka
  • sůl
  • olej

Postup: porce kapra prošpikujeme proužky slaniny, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, poprášíme paprikou, chilli kořením a obalíme v hladké mouce. Pečeme na pánvi, pod pokličkou, na oleji po obou stranách. Přeléváme výpekem a podáváme s brambory.

Pikantní kapr 2

Suroviny:

  • 1 kapr
  • 4 lžíce tatarské omáčky
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce solamylu
  • 1/2 dl piva
  • 3 stroužky česneku
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 lžičku papriky
  • 1 lžičku drceného kmínu
  • 1 lžičku pepře
  • 1 lžičku soli

Postup: kapra naporcujeme na tenčí podkovičky. V misce smícháme všechny ingredience a kapra do této marinády naložíme alespoň na 2 hodiny. V další misce smícháme polohrubou mouku a grilovací koření. V této ochucené mouce porce kapra obalíme a osmažíme na oleji. Podáváme s brambory a tatarkou.