Kapr na slanině
Suroviny:
- 1 kapr
- 10 dkg anglické slaniny
- sůl, pepř
- 4 dkg másla
- 4 lžíce citronové šťávy
- 4 plátky eidamu
- petrželová nať, pažitka
- kečup
Postup: kapra rozdělíme na 4 porce, osolíme, mírně opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 1/2 hodiny odležet. Na dno pekáče rozložíme tenké plátky anglické slaniny, na ně dáme porce kapra a poklademe kousky másla a posypeme petrželkou a pažitkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 1/2 hodiny. Podle potřeby podlijeme vodou. Na porce kapra dáme plátky sýra a pečeme ještě chvíli, až se sýr roztaví. Na talíři ozdobíme kečupem. Podáváme s bramborem.