Dalamánky cibulové
16. 3. 2007
Suroviny:
- 1/4 kg žitné mouky
- 1/4 kg hladké mouky
- 1 droždí
- lžička cukru
- 1 cibule
- 30 ml vody
- 1 dl oleje
- sůl, pepř
- drcený kmín
- tymián
- na potření: vejce
- na posypání: sezam, kmín, slunečnicová semínka, hrubá sůl
Postup: z vody, droždí, cukru a lžičky mouky připravíme kvásek a necháme vykynout, cibuli nakrájíme na měsíčky. Smícháme všechny suroviny, na vále řádně rukama propracujeme, necháme vykynout. Rozdělíme na 12 kousků, vytvarujeme dalamánky, přeneseme na plech, nakrojíme nožem, necháme znovu vykynout, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a solí. Pečeme v předehřáté troubě do zlatova.