Závin s trojí nádivkou
Suroviny na těsto: 20 dkg hladké mouky, 10 dkg másla, 120 ml šlehačky, lžíci moučkového cukru, žloutek, špetku soli,
na makovou náplň: 10 dkg umletého máku, 5 dkg krupicového cukru, 100 ml mléka, 1 lžičku skořice,
na tvarohovou náplň: 1 bílek, 25 dkg měkkého tvarohu, 5 dkg moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce strouhané citronové kůry,
navrch: 10 dkg červeného (černého) rybízu, 1 vejce na potření, mandlové lupínky.
Postup: Z mouky, cukru, soli, másla, žloutku a smetany vypracujte těsto. Ve fólii nechte v chladnu 30 minut uležet.
Do kastrůlku vsypte mák a cukr. Přilijte mléko a krátce povařte. Vychladlou nádivku dochuťte skořicí.
Tvaroh rozmíchejte s oběma cukry, bílkem a citronovou kůrou.
Těsto rozválejte na obdélník, potřete makovou, pak tvarohovou náplní, navrch dejte odstopkovaný rybíz.
Okraje přeložte. Potřete rozšlehaným vajíčkem a bohatě posypte mandlovými lupínky.
Pečte přibližně 35 minut při teplotě 180 °C.