Bramborové knedlíky
Bramborové knedlíky s majoránkou a česnekem
Suroviny:
- uvařené brambory
- hrubá mouka
- vejce
- sůl
- majoránka
- česnek
Postup: připravíme si suroviny jako na klasické bramborové knedlíky, brambory uvaříme den předem. Připravíme si těsto, do kterého navíc přidáme majoránku a rozmačkaný česnek. Utvoříme válečky a knedlíky uvaříme. Pak je krájíme na plátky, vytvoří se velice pěkná struktura a knedlíky jsou vynikající.
Bramborové zelníky
Suroviny:
- 10 dkg hrubé mouky
- 50 dkg vařených brambor
- 50 dkg kyselého zelí
- 2 vejce
- 10 dkg slaniny
- 2 rohlíky
- 1 dl mléka
- sůl
Postup: brambory oloupeme a jemně nastrouháme, zelí vymačkáme a pokrájíme, rohlíky namočíme do mléka a vymačkáme je, slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme je. Všechny suroviny smícháme na těsto, z kterého tvoříme malé knedlíky a vaříme 15 minut.