Kuřecí maso
Kuře se zeleninou
Suroviny:
- 50 dkg kuřecích prsou
- 2 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 10 dkg hrášku
- 2 jarní cibulky s natí
- 20 dkg čínského zelí
Postup: maso nakrájíme na nudličky a na oleji orestujeme, asi 5 minut, přidáme nakrájenou zeleninu a ještě asi 5 minut restujeme. Dochutíme solí a podáváme s rýží, posypeme natí z jarní cibulky.
Kuřecí maso s cuketou
Suroviny:
- 40 dkg kuřecí prsa
- 20 dkg cukety
- 20 dkg brambor
- sůl, pepř
- mletý zázvor - špetka
- olej
- 1 cibule
- 1,5 dl drůbeží vývar
- 2 rajčata
- 2 dl kysané smetany
-
4 vejce
Postup: maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a přidáme zázvor, promícháme a prudce opečeme na oleji. Maso vyjmeme a do výpeku dáme nakrájenou cibuli a osmažíme ji. Přidáme na silnější kolečka nakrájené brambory, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme do poloměkka. Přidáme na kolečka nakrájenou cuketu, rajčata, osmažené maso a promícháme. Směs dáme do vymazané zapékací mísy, zalijeme smetanou s rozšlehanými vejci a zapečeme do zlatova. Hotové posypeme petrželkou.
Kuřecí maso s mrkví
Suroviny:
- 30 dkg kuřecích prsíček
- 50 dkg mrkve
- olej
- sůl
- mletý kmín
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- hladká mouka
- citronová šťáva
- cukr
Postup: na trošce oleje zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme nakrájený česnek, na nudličky nakrájená kuřecí prsa a orestujeme. Přidáme nakrájenou mrkev, osolíme, okmínujeme, podlijeme horkou vodou, přiklopíme a dusíme do měkka. Když je mrkev měkká, poprášíme ji 1 lžičkou hladké mouky a promícháme. Podlijeme vodou a za stálého míchání vaříme asi 10 minut. Dochutíme lžičkou cukru a citronovou šťávou. Podáváme s bramborem.