Vejce
Lahůdková vejce
Suroviny:
- 40 dkg bramborového salátu
- 4 vejce vařená
- 20 dkg šunky (šunkového salámu)
- 15 dkg plátkového sýra
- hlávkový salát
- rajčata na ozdobu
- dresing
- 2 lžíce majolky
- 1 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce strouhaného křenu
- citronová šťáva
- mletý bílý pepř
- sůl
Postup: nejdříve si připravíme dresing tak, že smícháme všechny ingredience. Část šunky nakrájíme na drobné kostičky. Na talířky dáme listy salátu a na ně dáme po kopečku bramborového salátu. Do jejich středů vložíme vejce, rozkrojená na polovičky, přelijeme je dresingem a posypeme kousky šunky. Po stranách ozdobně poskládáme plátky šunky, sýra a rajčete. Podáváme s pečivem.
Vejce plněná zeleninovou pěnou
Suroviny:
- 4 vařená vejce
- 2 lžíce majonézy
- červená paprika
- malá cibule
- sladkokyselá okurka
- petrželka
- sůl
- hlávkový salát
Postup: oloupaná vejce rozkrojíme po délce, vyjmeme žloutky, které rozetřeme s majonézou. Smícháme s drobně nakrájenou paprikou, cibulí, okurkou a petrželkou. Dochutíme solí a lžičkou plníme půlky vajec. Podáváme na listech salátu s pečivem.