Pomazánky ostré
Olomoucké tvarůžky jinak
Suroviny:
- balíček olomouckých tvarůžků
- 1/2 cibule
- pálivou papriku
- lžičku hořčice
- trojúhelníček taveného sýra
- lžíci másla
- 1 dl vody
Postup: dáme vařit asi 1 dl vody, přidáme nadrobno nakrájené tvarůžky a tavený sýr a mícháme. Když se tvarůžky a sýr rozpustí, stáhneme z plotny a vsypeme nadrobno nakrájenou cibulku, hořčici, papriku a máslo. Vše dobře promícháme a necháme vychladit a ztuhnout. Tato pomazánka je výborné na jakémkoliv pečivu, ale nejlepší je na topince a posypaná cibulí.
Ostrá pomazánka
Suroviny:
- 2 špekáčky
- 1 pivní sýr
- 1 malá cibule
- 2-3 lžíce ostrého kečupu
- 1 čili paprička
- 1 kyselá okurka
- 1 pomazánkové máslo
- 1/2 majolky
- sůl, pepř
Postup: špekáčky, sýr a cibuli umeleme, přidáme kečup, jemně nakrájenou feferonku a okurku. Pomazánkové máslo našleháme s majolkou a přidáme ostatní suroviny. Řádně promícháme, dochutíme solí a pepřem. Mažeme na chlebíčky a zdobíme ředkvičkou.
Křenová pomazánka s vejci
Suroviny:
- 4 vařená vejce
- 2 lžíce strouhaného křenu
- 1 malé nastrouhané jablko
- 10 dkg šunky
- bílý jogurt
- sůl
- rajče
- zelená petrželka
Postup: vajíčka nastrouháme, přimícháme křen a jablko, jemně nakrájenou šunku a zalijeme jogurtem. Promícháme, podle chuti dosolíme a mažeme na veku. Ozdobíme rajčetem a petrželkou.